Vysoká radiácia odstavila technikov od práce na elektrárni Fukušima-I

NETKY.SK • 25 Marec 2011, 08:24 • 2 min
Vysoká radiácia odstavila technikov od práce na elektrárni Fukušima-I

Vysoká radiácia odstavila technikov od práce na elektrárni Fukušima-I

slovakia

left justify in out

img

Vysoký stupeň radiácie vo vode prinútil dnes japonských technikov zastaviť záchranné práce na dvoch reaktoroch poškodenej jadrovej elektrárne Fukušima-I na severovýchode krajiny, ktorej chod narušilo zemetrasenie a prívalová vlna cunami.
      Zamestnanci zastavili svoje úsilie obnoviť chladiaci systém reaktorov č.1 a 2. Zemetrasenie s magnitúdou 9,0 a následná vlna cunami odstavili chladiaci systém a spôsobili prehriatie šiestich reaktorov. Došlo k výbuchom, požiarom a úniku rádioaktívneho žiarenia do okolia.
      Spoločnosť TEPCO, prevádzkujúca jadrovú elektráreň Fukušima-I, dnes informovala, že úroveň radiácie, ktorej boli zamestnanci vystavení, presiahla normu 10.000-násobne.
      Traja zamestnanci boli vystavení rádioaktívnemu žiareniu približne od 173 do 180 milisievertov. Dvoch z nich hospitalizovali a diagnostikovali im popáleniny na končatinách spôsobené žiarením. TEPCO uviedlo, že zranenia utrpeli po priamom ožiarení časticami beta.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona