Vyslovuje hlbokú ľútosť nad tragédiou v Devínskej Novej Vsi

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:29 • 2 min
Vyslovuje hlbokú ľútosť nad tragédiou v Devínskej Novej Vsi

Vyslovuje hlbokú ľútosť nad tragédiou v Devínskej Novej Vsi

slovakia

left justify in out

Strana Smer-SD vyslovuje hlbokú ľútosť nad tragickou udalosťou, ktorá sa stala v pondelok 30. augusta v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Zároveň podporuje dôsledné vyšetrenie zločinu, pri ktorom zahynuli nevinní ľudia, ako aj pomoc pozostalým obetí streľby a zraneným. Vyhlásil to dnes predseda strany Robert Fico.
Líder Smeru-SD v súčasnosti, keď ešte nie je tragédia dôkladne prešetrená, odmieta politické diskusie k zodpovednosti za udalosti. "Akékoľvek politické diskusie k zodpovednosti pripúšťame až po tom, čo bude na stole objektívna správa o všetkých okolnostiach tohto nevídaného masakru," doplnil.
Na otázku, či poslanci Smeru-SD dajú svoj podpis do kondolenčnej listiny na Úrade vlády SR a zúčastnia sa na dnešnej zádušnej omši za obete tragédie, odpovedal, že je to "individuálna vec každého jedného poslanca za Smer-SD".
Dôkladné vyšetrenie masakru v Devínskej Novej Vsi dnes prisľúbila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) po tom, ako  predpoludním svojím podpisom do kondolenčnej knihy na Úrade vlády SR vyjadrila sústrasť s obeťami tragických udalostí.
Spolu s premiérkou sa do kondolenčnej knihy podpísal aj minister dopravy Ján Figeľ, minister zdravotníctva Ivan Uhliarik, minister financií Ivan Mikloš, ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Jozef Mihál, štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák, minister vnútra Daniel Lipšic a zástupcovia diplomatických misií.
Podpis avizovali aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Eugen Jurzyca, štátny tajomník Jaroslav Ivančo, ako aj minister obrany Ľubomír Galko.
Pondelková streľba sa stala druhou najkrvavejšou v histórii Slovenska. Útočníkom bol 48-ročný Ľubomír Harman z Devínskej Novej Vsi, ktorý v pondelok predpoludním začal streľbu v jednom zo sídliskových bytov. O život pri nej prišlo osem ľudí a 15 ďalších bolo zranených. Krajina si pamiatku obetí uctí vo štvrtok 2. septembra, vláda SR vyhlásila v tento deň štátny smútok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies