Vyšlo druhé číslo magazínu Charlie Hebdo po masakre zo 7. januára

NETKY.SK • 25 Február 2015, 10:02 • 2 min
Vyšlo druhé číslo magazínu Charlie Hebdo po masakre zo 7. januára

PARÍŽ - Do predaja sa dnes dostalo druhé číslo francúzskeho ľavicového satirického magazínu Charlie Hebdo od masakry takmer celej jeho redakcie dvoma ozbrojenými islamistami, ktorá sa stala 7. januára.

slovakia

left justify in out

Na titulnej strane je nápis "Je to tu zase!". Karikatúra zobrazuje svorku psov s hlavami šéfky krajne pravicového Národného frontu Marine Le Penovej, francúzskeho exprezidenta Nicolasa Sarkozyho, ozbrojeného islamistu a pápeža Františka, ktorá naháňa malého psa, držiaceho v papuli výtlačok magazínu Charlie Hebdo.

 

 

 

 

Na 16 stranách sa redaktori opäť obsiahlo venujú teroristickému útoku. Rozoberajú však aj znesvätenie židovského cintorína, situáciu ohľadom finančnej pomoci Grécku či vlnu chrípky vo Francúzsku.

 

Nové číslo Charlie Hebdo vyšlo presne sedem týždňov po teroristickom útoku, ktorý si vyžiadal 12 obetí. Tentoraz by malo vyjsť v náklade 2,5 milióna výtlačkov, ktorých časť sa dostane aj do zahraničia. Pred útokom dosahoval náklad časopisu 60.000 exemplárov. Prvé číslo po atentáte sa objavilo v stánkoch 14. januára v náklade takmer osem miliónov výtlačkov.

 

Magazín Charlie Hebdo čelí podľa novín Wall Street Journal po útoku nečakanej dileme. Mnohí z jeho redaktorov totiž žiadajú vedenie, aby sa vzdalo svojich podielov a časopis prešiel do spoločného vlastníctva zamestnancov. Jediní dvaja akcionári a zároveň editori, ktorí atentát prežili - Laurent Sourisseau a Gérard Biard - to ale považujú za predčasné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies