Výsledok sporných afganských prezidentských volieb zverejnia v nedeľu

NETKY.SK • 20 September 2014, 12:51 • 2 min
Výsledok sporných afganských prezidentských volieb zverejnia v nedeľu

KÁBUL - Konečný výsledok afganských prezidentských volieb zverejnia po niekoľkotýždňovej kontrole sporných hlasov v nedeľu. Oznámil to dnes hovorca volebnej komisie.

slovakia

left justify in out

Mohammad Núr povedal, že volebná komisia ukončila svoju prácu a výsledky volieb oznámi v nedeľu. Ukončí tak vyše päťmesačný volebný proces, ktorý sa začal prvým kolom prezidentských volieb v apríli a druhým kolom v júni, pripomenula agentúra Associated Press.
     

Dvaja prezidentskí kandidáti, Abdulláh Abdulláh a Ašraf Ghaní, sa pokúšali dospieť k mocenskej dohode, ktorá by rozdelila právomoci medzi prezidenta a novovytvorený úrad hlavného výkonného predstaviteľa. Ich rokovania sa vlečú už niekoľko týždňov napriek neustávajúcim telefonickým snahám amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, ktorý sa pokúša pôsobiť medzi nimi ako sprostredkovateľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies