Výsledok na MS najviac prekvapí mňa, tvrdí Nagy

NETKY.SK • 29 November 2016, 09:45 • 2 min
Výsledok na MS najviac prekvapí mňa, tvrdí Nagy

SHEFFIELD - Velikášske reči nikdy nepatrili do jeho osobnostnej výbavy. A ani status vicemajstra Európy na najdlhšej polohovke z májového Londýna i tretieho najlepšieho muža zo "starého kontinentu" v tejto disciplíne na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde obsadil 9. miesto, na tom nič nezmenili.

slovakia

left justify in out

Slovenský plavec Richard Nagy sa na sklonku svojej životnej sezóny chystá na decembrový svetový šampionát v krátkom bazéne v kanadskom Windsore (6. - 11. 12.), ale aj pred ním len veľmi opatrne volil slová - dobre si uvedomujúc, akú náročnú jeseň má za sebou.

"Celý život som trénoval ináč," rozhovoril sa o nej už plavec banskobystrickej Dukly, ktorý načas zakotvil v anglickom Sheffielde. "Po Riu som mal tri týždne voľno, potom som hľadal miesto, kde budem pokračovať v kariére. Neprestal som síce plávať, ale kým som sa niekde usadil, absolvoval som tréningy asi u piatich rôznych koučov, za čo som im vďačný. Nemal som dlho nijaký poriadny tréningový plán, až približne posledný mesiac. Pravdepodobne jediné, z čoho túto sezónu 'ťahám', je to, čo som za posledných deväť rokov naplával u Gaba Barana. Chcem na šampionáte predviesť to najlepšie, ale neviem ani sám seba odhadnúť, ako to dopadne. Takže môj výsledok prekvapí najviac zo všetkých mňa."

V Sheffielde (tréner Russ Barber) sa na vrchol sezóny v "dvadsaťpäťke" pripravuje zhruba dva mesiace. "Najväčší rozdiel je tu asi v objemoch. Nemám toľko tréningov ako v bratislavskom J&T, dokonca po dlhých rokoch zažívam deň v týždni bez rannej zaberačky. Kým u Gaba sme sa zameriavali na silu záberu a počet, tu ako keby sa všetko plávalo cez nohy. Každý tréning máme nejakú sériu na nohy a pre mňa teda nie sú ľahké," skonštatoval zo Sheffieldu a predznamenal: "Po majstrovstvách sveta pôjdem domov a v novom roku sa sem na 95 percent vrátim."

Krauliarska tisícpäťstovka, najdlhšia bazénová disciplína, bola roky-rokúce jeho profilová aj najobľúbenejšia disciplína, ale sezóna 2016 a výrazné úspechy na polohovke ju zákonite odsunuli na vedľajšiu koľaj. "Od Ria som ju neplával, ani som na ňu netrénoval a nepôjdem ju ani v Kanade. Znova je na programe v jeden poldeň s polohovkou a minulý rok som sa po tejto kombinácii veru necítil sviežo," objasňoval 23-ročný plavec svoje rozhodnutie, ale pre nenaplnenú výzvu s ňou nadobro neskoncoval. "Vrátim sa k nej, stále ju chcem zaplávať pod pätnásť minút. Ale teraz si od nej dávam pauzu," doplnil Richard Nagy, ktorého potešilo, že Anton Siekel sa v sobotu s prehľadom stal novým prezidentom Slovenského olympijského výboru. "Podľa všetkého bol najlepší zo všetkých štyroch kandidátov," pridal ešte Nagy na túto tému. "Som rád, že vyhral. K plávaniu má blízko, dosť pomohol nášmu športu. A dúfam, že ako prezident SOV urobí ešte viac."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies