Výsledky vyšetrovania o MS 2006 v Nemecku budú známe už v marci

NETKY.SK • 29 Január 2016, 14:30 • 2 min
Výsledky vyšetrovania o MS 2006 v Nemecku budú známe už v marci

BERLÍN - Závery vyšetrovania okolností pridelenia organizácie futbalových majstrovstiev sveta 2006 v Nemecku zverejnia v piatok 4. marca.

slovakia

left justify in out

Termín oznámil Nemecký futbalový zväz (DFB), ktorého 45-člennú komisiu najskôr oboznámi o výsledkoch skúmania právnická kancelária Freshfields Bruckhaus Deringer a bezprostredne bude nasledovať tlačová beseda. Informácie by mali sprístupniť verejnosti aj online. Dovtedy DFB nemieni záležitosť komentovať.

Vyšetrovanie má dať odpoveď najmä na otázku, či suma 6,7 milióna eur poukázaná za podozrivých okolností na účet Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) podporila nemecké šance na úspech. Prevod financií preveruje pre možnosť daňového úniku aj frankfurtská prokuratúra.

 

Týždenník Der Spiegel v októbri vyrukoval s tvrdením, že nemecká kandidatúra mala špeciálny fond na kupovanie hlasov predovšetkým ázijských členov exekutívy FIFA. Potvrdil to aj bývalý prezident DFB Theo Zwanziger. Deviateho novembra odstúpil z funkcie jeho nástupca Wolfgang Niersbach, dôležitým menom v afére je slávny Franz Beckenbauer. Zastupujúcimi šéfmi DFB momentálne sú Reinhard Rauball a Rainer Koch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies