Na Slovensku sú potvrdené tri prípady nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 7 Marec 2020, 09:19 • 2 min
Na Slovensku sú potvrdené tri prípady nákazy koronavírusom

BRATISLAVA - Výsledky testov na nový koronavírus sú na Slovensku pozitívne u ďalších dvoch ľudí - celkovo ide o tri prípady. Po tom, čo v piatok (6. 3.) potvrdili prvý prípad u 52-ročného muža zo Záhoria, ministerstvo zdravotníctva v sobotu informovalo, že výsledky testov sú pozitívne aj u jeho manželky a syna, ktorý bol v Benátkach.

slovakia

left justify in out

"Hospitalizovaní sú na Klinike infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava otec a syn; manželka zostáva v domácej izolácii," povedal predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD), poverený riadením rezortu zdravotníctva.

 

Hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová uviedla, že je známy aj pacient "0", teda prvý nosič daného ochorenia. Je to syn, ktorý bol v polovici februára v talianskych Benátkach.

 

"Ide o úzke kontakty s prvým potvrdeným prípadom koronavírusu. Osoby žijú v spoločnej domácnosti," doplnil hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas.

 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave zabezpečuje všetky potrebné protiepidemiologické opatrenia. "Identifikovali sme pacienta prvého kontaktu, čo nám zjednodušuje aj realizáciu protiepidemiologických opatrení," povedal Pellegrini.

 

img

 

"Na Slovensku máme doteraz známe výsledky v počte 339 negatívnych a tri pozitívne," uzavrel Mikas.

 

Na Slovensku sú v súvislosti so šírením nového koronavírusu zavedené viaceré opatrenia. Od pondelka (9. 3.) budú zakázané všetky prílety z Talianska a odlety do Talianska na všetkých slovenských medzinárodných letiskách. Rovnako zakázané budú aj návštevy pacientov vo všetkých nemocniciach, informoval dosluhujúci premiér.

 

Zároveň odporúča Konferencii biskupov Slovenska, aby zvážila obmedzenie bohoslužieb, na ktorých sa zúčastňuje väčšie množstvo ľudí. Zakázané budú aj návštevy v domovoch sociálnych služieb, vo všetkých väzniciach a v detských domovoch. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydá zákaz exkurzií a zájazdov škôl mimo územia Slovenska.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona