Výsledky spoločnosti Enel prekonali očakávania

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:21 • 2 min
Výsledky spoločnosti Enel prekonali očakávania

MILÁNO - Výsledky spoločnosti Enel v prvom kvartáli prekonali očakávania. Zisk spoločnosti pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v sledovanom období klesol o 0,1 % na 4,02 mld. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali so sumou 3,82 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Lepší výkon spoločnosti v Taliansku a v Latinskej Amerike takmer vyvážil slabší výkon v Španielsku a v oblasti obnoviteľných zdrojov energie. Príjmy Enelu klesli o 10,5 % na 17,872 mld. eur. Spoločnosť zároveň informovala, že jej čistý dlh na konci marca dosiahol 36,644 mld. eur.


Enel sa na konci minulého roka dohodol na predaji svojho podielu v Slovenských elektrárňach skupine EPH. Predaj akcií sa uskutoční v dvoch fázach. V prvej fáze získa EPH 33-percentný podiel elektrární a po dostavbe tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce aj zvyšný 33-percentný podiel. Spoločnosť Slovenské elektrárne je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona