Výsledky ruských volieb na Kryme Európska únia neuzná za právoplatné

NETKY.SK • 9 September 2019, 15:13 • 2 min
Výsledky ruských volieb na Kryme Európska únia neuzná za právoplatné

BRUSEL - Výsledky komunálnych a regionálnych volieb, ktoré sa vo včerajších hodinách konali aj na krymskom polostrove, Európska únia (EÚ) odmieta akceptovať. V dnešných hodinách to potvrdila aj hovorkyňa vysokej predstaviteľky EÚ pre zahraničné veci Maja Kocijančičová.

slovakia

left justify in out

"Krym nepatrí oficiálne pod ruskú kontrolu, takže sa v ňom ani nemôžu konať regionálne či komunálne voľby vyhlásené pre Ruskú federáciu. Región patrí Ukrajine, a nie Rusku," vyhlásila Kocijančičová. 

 

img

 

Kocijančičová na oficiálnej stráne Európskej služby pre vonkajšiu činnosť pripomenula, že komunálne a regionálne voľby v Rusku sa 8. septembra konali aj na Krymskom polostrove.

 

img

 

"Európska únia neuznáva nezákonnú anexiu Krymu a Sevastopola Ruskou federáciou a naďalej odsudzuje toto porušenie medzinárodného práva. Rovnako tak ani neuznáva usporiadanie volieb na Krymskom polostrove. Ktokoľvek, kto bol zvolený a tvrdí, že zastupuje obyvateľstvo Krymu či Sevastopola, nebude uznaný za predstaviteľa týchto území, ktoré spadajú pod správu Ukrajiny," spresnila Kocijančičová.

 

Podľa stanoviska Mogheriniovej úradu Európska únia aj naďalej neochvejne podporuje územnú celistvosť a zvrchovanosť Ukrajiny.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies