Výsledky rokovaní Sarkozyho a Merkelovej trhy sklamali, ceny ropy klesli

NETKY.SK • 17 August 2011, 11:06 • 2 min
Výsledky rokovaní Sarkozyho a Merkelovej trhy sklamali, ceny ropy klesli

Výsledky rokovaní Sarkozyho a Merkelovej trhy sklamali, ceny ropy klesli - Svet Ceny ropy klesli v reakcii na výsledky stretnutia francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho a nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktorým sa nepodarilo výraznejšie rozptýli

slovakia

left justify in out

img

Ceny ropy klesli v reakcii na výsledky stretnutia francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho a nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktorým sa nepodarilo výraznejšie rozptýliť obavy trhov z pokračovania dlhovej krízy v eurozóne.

Európski štátnici síce navrhli určité riešenia, medzi nimi kolektívnu vládu v eurozóne či daň z finančných transakcií, nenavrhli ale navýšenie záchranného fondu a nepodporili ani spoločné európske dlhopisy.

"Nezdá sa, že by sa dnes vážne zaoberali najdôležitejšími položkami - európskymi dlhopismi a objemom záchranného fondu," povedal Edward Meir, komoditný analytik spoločnosti MF Global.

Ceny ropy tak klesli ešte viac, keďže smerom dolu išli už pred schôdzkou Sarkozyho a Merkelovej, keď ich oslabilo prudké spomalenie hospodárskeho rastu Nemecka v 2. kvartáli a oslabenie kurzu eura oproti doláru.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri klesla do 19.32 h SELČ o 41 centov na 109,50 USD (76,25 eura) za barel (159 litrov). Objem obchodov bol však nízky, keďže tieto kontrakty sa dnes uzatvárajú. Cena Brentu s dodávkou v októbri klesla o 79 centov na 109,05 USD/barel. Cena americkej ľahkej ropy WTI zaznamenala pokles o 1,26 USD na 86,62 USD/barel, pričom počas dňa sa dostala až na 85,62 USD/barel.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies