Výsledky firmy Osram nenaplnili očakávania

NETKY.SK • 6 November 2014, 09:15 • 2 min
Výsledky firmy Osram nenaplnili očakávania

BERLÍN - Čistý zisk nemeckej spoločnosti Osram v štvrtom účtovnom kvartáli, ktorý sa skončil 30. septembra, výrazne zaostal za očakávaniami.

slovakia

left justify in out

Firma v sledovanom období dosiahla čistý zisk vo výške 12 mil. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters očakávali, že čistý zisk bude vo výške 28 mil. eur. V štvrtom kvartáli predchádzajúceho roka však Osram zaznamenal stratu vo výške 29 mil. eur. Spoločnosť dosiahla v štvrtom fiškálnom štvrťroku tržby vo výške 1,335 mld. eur, kým v rovnakom období predchádzajúceho roka boli vo výške 1,332 mld. eur. Za celý účtovný rok tržby klesli o 2,8 % na 5,142 mld. eur.

 

Dozorná rada spoločnosti Osram v stredu vymenovala nového šéfa. Od januára sa ním stane Olaf Berlien. Z postu generálneho riaditeľa spoločnosti odchádza na vlastnú žiadosť Wolfgang Dehen. Firma Osram podstupuje úsporný program, ktorý zahŕňa zrušenie 8 tis. pracovných miest. 

 

Firma pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť Osram (Slovensko), a. s. vznikla prevzatím firmy Tesla Nové Zámky v roku 1995. Spoločnosť vytvára viac ako 70 percent svojho obratu energeticky úspornými výrobkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies