Vyslanec pápeža Franc Rodé príde na Slovensko už v stredu

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 13:14 • 2 min
Vyslanec pápeža Franc Rodé príde na Slovensko už v stredu

BRATISLAVA – Osobitný vyslanec Svätého Otca Františka, slovinský kardinál Franc Rodé, navštívi Slovensko od stredy do nedele. Kardinál príde na vyvrcholenie cyrilo-metodských osláv na Slovensku. Ako informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS), kardinál Franc Rodé pricestuje na Slovensko 3. júla. Na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave ho privíta predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský a apoštolský nuncius na Slovensku Mario Giordana. Prvý oficiálny program ho čaká vo štvrtok. V Kňazskom seminári sv. Gorazda v Nitre sa o 12:00 stretne s členmi KBS, ktorí sa na tomto mieste zídu na svojom plenárnom zasadnutí. O 17:00 ho v Prezidentskom paláci v Bratislave prijme prezident SR Ivan Gašparovič.

slovakia

left justify in out

V piatok zavíta do Nitry, kde bude v rámci cyrilo-metodskej národnej púte hlavným celebrantom a kazateľom na slávnostnej svätej omši o 10:00 na Svätoplukovom námestí. Pred slávnosťou sa stretne s nitrianskym biskupom Viliamom Judákom na Nitrianskom hrade. O 16:00 sa stretne so zahraničnými cirkevnými hodnostármi v Kňazskom seminári sv. Gorazda. O 19:00 si vypočuje oratórium majstra Pavla Kršku s názvom "Cyril a Metod", ktoré sa vo svetovej premiére uskutoční v Katedrále sv. Martina v Bratislave. V sobotu 6. júla predpoludním kardinál Rodé navštívi kardinála Jána Chryzostoma Korca, Diecézne múzeum a Katedrálu sv. Emeráma v Nitre. Po obede s biskupom Judákom navštívi popoludní lazaristov a sestry vincentky, s ktorými sa pomodlí aj vešpery. Kardinál Rodé je totiž lazaristom. V nedeľu 7. júla navštívi osobitný vyslanec Svätého Otca Levoču, kde bude slávnostným celebrantom a kazateľom na najväčšej púti katolíckych veriacich na Slovensku - na Mariánskej hore. Program ukončí účasťou na večernej slávnostnej ceremónii na Devíne. Súčasťou pápežskej delegácie budú aj ďalší dvaja cirkevní predstavitelia. Sú nimi dvaja slovenskí kňazi - Mons. Vladimír Stahovec, rektor Pápežského kolégia sv. Cyrila a Metoda v Ríme a Martin Kramara, duchovný správca Slovenskej katolíckej misie v Ríme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies