Vyslanec OSN pre Sýriu prerušil stretnutie o humanitárnej pomoci: Nemá to zmysel

NETKY.SK • 18 August 2016, 16:33 • 2 min
Vyslanec OSN pre Sýriu prerušil stretnutie o humanitárnej pomoci: Nemá to zmysel

ŽENEVA - Na protest proti pokračujúcemu násiliu, ktoré najmenej mesiac bráni doručeniu humanitárnej pomoci do niektorých častí krajiny, vyslanec OSN pre Sýriu Staffan de Mistura dnes predčasne ukončil stretnutie príslušnej komisie OSN. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

De Mistura už po ôsmich minútach zastavil pravidelnú týždennú schôdzku komisie so slovami, že kvôli meškaniu humanitárnych dodávok "nemá zmysel" nejaké stretnutie vôbec robiť.


Medzitým sa OSN bude sústreďovať na snahy dosiahnuť 48-hodinové prímerie v severosýrskom meste Aleppo, kde sa boje v ostatných týždňoch zintenzívnili. Vyslanec OSN pre Sýriu znovu vyzval na 48-hodinové zastavenie bojov, predovšetkým v spomínanom Aleppe, aby sa mohli dodávky doručiť - a požiadal "obe strany o gesto ľudskosti".


Komisia OSN bola zriadená vo februári s cieľom pomôcť koordinovať dodávky humanitárnej pomoc určené Sýrii, kde bojujúce strany obliehajú určité oblasti a blokujú dodávky tak, aby sa nedostali do vážne postihnutých častí krajiny.


De Mistura oznámil, že humanitárnu komisiu plánuje znovu zvolať na budúci týždeň. Vyjadril presvedčenie, že jej spolupredsedovia - Rusko a USA - si stále želajú nevojenské riešenie konfliktu v Sýrii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies