Vyšla séria poštových známok k 70. narodeninám princa Charlesa

NETKY.SK • 10 November 2018, 18:32 • 2 min
Vyšla séria poštových známok k 70. narodeninám princa Charlesa

LONDÝN - Britská Kráľovská pošta vydala sériu šiestich známok princa Charlesa pri príležitosti jeho 70. narodenín, ktoré následník trónu oslávi 14. novembra. Informovala o tom v sobotu stanica Sky News.

slovakia

left justify in out

Všetky známky sú v podobe fotografických záberov. Na prvej známke je Charles vyobrazený v uniforme so svojimi dvoma synmi, princom Williamom a princom Harrym, počas júlových osláv storočnice Kráľovských vzdušných síl (RAF) pred Buckinghamským palácom v Londýne.

 

William, vojvoda z Cambridgea, slúžil viacero rokov ako prieskumný a záchranársky pilot RAF, zatiaľ čo Harry, vojvoda zo Sussexu, je čestným veliteľom základne RAF v Honingtone. Samotný Charles je maršalom RAF.

 

Na ďalšej známke je následník britského trónu opäť so svojimi synmi v športovom oblečení na zápase póla v meste Cirencester v roku 2004. Charlesovo letné sídlo Castle of Mey tvorí pozadie jeho portrétu na ďalšej známke.

 

 

Scéna Charlesa zdraviaceho školákov počas návštevy tudorovského sídla Llancaiach Fawr pri Cardiffe vo Walese bola vybraná na štvrtú známku. Na piatej známke Charles objíma svoju druhú manželku Camillu, kým na poslednej známke figuruje len on sám. Séria známok sa dostane do voľného predaja vo štvrtok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies