Vyšla kniha biskupa Judáka s názvom Boží priatelia

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 19:00 • 2 min
Vyšla kniha biskupa Judáka s názvom Boží priatelia

BRATISLAVA - V predvečer Sviatku sv. Cyrila a Metoda prináša najväčšie katolícke vydavateľstvo Spolok svätého Vojtecha (SSV) na knižné pulty novinku Boží priatelia s podtitulom Slovenské martyrológium. Jej autorom je nitriansky biskup a cirkevný historik Viliam Judák.

slovakia

left justify in out

Autor na vyše 600 stranách predstavuje viac ako 50 osobností, ktoré žili na našom území od 9. storočia až po súčasnosť. Sú medzi nimi mená ako sv. Gorazd, sv. Ivan, sv. Bystrík, Anna Kolesárová, František Munk či Titus Zeman. Zoznam uzatvára osobnosť 20. a 21. storočia Ján Chryzostom Korec, ktorého autor nazýva "svedkom, vyznávačom a mysliteľom". Kniha sa vyznačuje čítavosťou a zmyslom pre historickú pravdu.

 

"Zámerom je stále lepšie spoznávať vlastné dejiny, aby sme sa mohli aj v zložitých časoch povzbudiť príbehmi ľudí, ktorí nám vo svojom prežívaní viery a vernosti katolíckej cirkvi môžu byť veľkým príkladom," píše v úvode publikácie bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, ktorý považuje za mravný záväzok nanovo objaviť príklady Božích mužov a žien.

 

"Kniha Boží priatelia vychádza nielen v čase slávnosti slovanských vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda, ale aj v období, keď sa Slovensko ujalo predsedníctva v Rade Európskej únie. Súčasné turbulencie súvisiace s Európskou úniou opakovane poukazujú na to, že je potrebné vracať sa ku koreňom, a v tom nám pomôžu práve osobnosti oslovujúce svojím životom i hodnotami," uviedol riaditeľ Spolku svätého Vojtecha Ivan Šulík.

 

Nová kniha Boží priatelia je verejnosti dostupná v obchodnej sieti Spolku svätého Vojtecha, v internetovom obchode eVojtech.sk i ďalších kníhkupectvách, informovala PR manažérka Spolku sv. Vojtecha Martina Grochálová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies