Výskyt vírusu zika potvrdili už i na Jamajke

NETKY.SK • 31 Január 2016, 10:13 • 2 min
Výskyt vírusu zika potvrdili už i na Jamajke

SAN JUAN - Ministerstvo zdravotníctva na Jamajke potvrdilo v sobotu tamojší prvý prípad nakazenia človeka vírusom zika, ktorý je spájaný s vývojovou poruchou novorodencov, známou ako mikrocefália.

slovakia

left justify in out

Prvým nakazeným v tejto karibskej krajine je štvorročné dieťa, ktoré sa však medzičasom už zotavilo, informuje agentúra AP.

 

Podľa vyhlásenia jamajského rezortu zdravotníctva boli prijaté sprísnené opatrenia na prevenciu šírenia a detekciu vírusu zika v oblasti okolo mesta Portmore, kde zaznamenali uvedený prípad. Úrady na Jamajke sa momentálne snažia zistiť zdroj tejto nákazy, ktorá sa v karibskom regióne vyskytla taktiež v Dominikánskej republike.

 

Príznaky nakazenia vírusom zika sa začali prejavovať na malom Jamajčanovi 17. januára po tom, ako navštívil americký štát Texas.

 

Tehotné ženy a ostatných ľudí na Jamajke vyzývajú, aby sa chránili pred komármi, ktoré toto infekčné ochorenie prenášajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies