Výskumná agentúra vyhlásila tri výzvy na podporu excelentného výskumu

NETKY.SK • 22 August 2018, 09:43 • 2 min
Výskumná agentúra vyhlásila tri výzvy na podporu excelentného výskumu

Bratislava- Tri výzvy s celkovou alokáciou 61,5 milióna eur vyhlásila Výskumná agentúra v rámci operačného programu Výskum a inovácie. Ich cieľom je podpora excelentných vedeckých tímov a centier.

slovakia

left justify in out

Všetky výzvy sú financované z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

 

Celkovo 40 miliónov eur je vyčlenených na výzvu na podporu mobilizácie excelentných výskumných tímov v oblastiach špecializácie RIS3 SK mimo Bratislavského kraja.

 

"Cieľom výzvy je podporiť projekty, ktoré boli vybrané na financovanie v druhej etape výzvy z operačného programu Výskum a vývoj s názvom Mobilizácia excelentných výskumných tímov v oblastiach špecializácie RIS3 SK tak, aby boli financované ich výskumno-vývojové aktivity a prípadná ďalšia modernizácia výskumnej infraštruktúry v rozsahu, respektíve spôsobom, ako boli opísané v pôvodnom projekte a jeho prílohe," uviedlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

 

V rámci druhej výzvy na podporu mobilizácie excelentných výskumných tímov v oblastiach špecializácie RIS3 SK v Bratislavskom kraji sa môžu žiadatelia uchádzať o príspevky v celkovej výške 1,5 milióna eur.

 

"Cieľom výzvy je podporiť projekty, ktoré boli vybrané na financovanie v druhej etape výzvy z operačného programu Výskum a vývoj s názvom Mobilizácia excelentných výskumných tímov v oblastiach špecializácie RIS3 SK. Zámerom je podporiť vytváranie multidisciplinárnych konzorcií výskumných a podnikateľských inštitúcií," uviedol rezort školstva.

 

Od každého úspešného žiadateľa a jeho partnerov sa očakáva, že do roku 2023 budú aktívni aj v rámci predkladania projektov vo výzvach programu Horizont 2020.

 

Suma 20 miliónov eur bude prerozdelená medzi žiadateľov v rámci tretej výzvy na podporu centier excelentnosti nadnárodného významu, ide o druhú etapu.

 

Jej cieľom je podporiť kolaboratívny výskum, kde tému výskumu a vývoja určuje podnik ako nositeľ výskumného centra.

 

MŠVVaŠ ako riadiaci orgán operačného programu Výskum a inovácie v spolupráci s Výskumnou agentúrou v auguste zavŕšili proces prípravy reštartu systému podpory výskumno-vývojových projektov z operačného programu Výskum a inovácie. Najskôr bolo vyhlásených päť výziev na podporu dlhodobého strategického výskumu.

 

Výška finančných prostriedkov je 288 miliónov eur. Prostriedky sú zo zdrojov Európskej únie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies