Výškový limit pre policajtov môže diskriminovať hlavne ženy

NETKY.SK • 18 Október 2017, 18:41 • 2 min
Výškový limit pre policajtov môže diskriminovať hlavne ženy

LUXEMBURG- Európsky súdny dvor (ESD) dnes rozhodol, že stanovenie minimálnej výšky požadovanej pre všetkých nováčikov policajnej akadémie by sa mohlo považovať za diskrimináciu žien.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Podľa ESD nastavenie rovnakej minimálnej výšky pre všetkých uchádzačov, mužov aj ženy, "predstavuje nepriamu sexuálnu diskrimináciu, keďže to oveľa viac znevýhodňuje ženy ako mužov".

 

Verdikt súdu prišiel po súdnej žalobe gréckej ženy, ktorú nezobrali do akadémie, pretože nedosahovala výšku 170 centimetrov.

 

Podľa ESD takáto požiadavka nepredstavuje diskrimináciu, ak je preto objektívna príčina, akou je napríklad správne fungovanie policajných služieb. Súd poznamenal, že niektoré policajné činnosti si vyžadujú fyzickú silu, ale iné ako poskytovanie pomoci občanom alebo riadenie dopravy si takúto silu nevyžadujú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona