Výškarský míting Banskobystrická latka už pozná prvú hviezdu, príde Američan Kynard

NETKY.SK • 23 November 2016, 13:13 • 2 min
Výškarský míting Banskobystrická latka už pozná prvú hviezdu, príde Američan Kynard

BANSKÁ BYSTRICA - Organizátori 23. ročníka Banskobystrickej latky, populárneho výškarského mítingu, už vo výraznom predstihu formujú účasť so zoznamom najväčších osobností. V stredu 8. februára sa na Štiavničkách objaví Američan Erik Kynard, ktorý si tak vyslúžil prívlastok 'prvej hviezdy'.

slovakia

left justify in out

BBL bude opäť prvé podujatie 2. ročníka Medzinárodnej výškarskej tour. O celkových víťazoch a držiteľoch prémie 5000 USD sa rozhodne na druhom podujatí, Beskydskej laťke v sobotu 11. februára.

 

Prvou potvrdenou hviezdou sa stal Američan Erik Kynard. Vo svojej premiére na BBL sa pripomenie divákom aj so svojimi doterajšími úspechmi, najmä striebrom na OH 2012 v Londýne. V tomto roku na HMS v Portlande vybojoval bronz a na konci sezóny vyhral celkové hodnotenie Diamantovej ligy, s osobnými rekordmi 237 vonku a 234 v hale. Podľa predstáv mu nevyšli len OH v Riu, kde skončil až šiesty.

 

Na 23. ročníku BBL sa pokúsia organizátori nadviazať na predchádzajúce dva ročníky BBL. V roku 2015 skočil Katarčan Mutaz Essa Barším ako prvý v histórii pretekov 240 cm a v roku 2016 vynikli v talianskej šou Gianmarco Tamberi a Marco Fassinotti, keď obaja pokorili národný rekord 235 cm.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies