Vyšívanie môže baviť aj menšie deti a naučiť ich počítať

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 07:13 • 2 min
Vyšívanie môže baviť aj menšie deti a naučiť ich počítať

Vyšívanie môže baviť aj menšie deti a naučiť ich počítať - Radíme Vyšívanie môže baviť aj menšie deti a dokonca i chlapcov. Prvákov ním možno naučiť súčet s prechodom cez desiatku.

slovakia

left justify in out

img

Vyšívanie môže baviť aj menšie deti a dokonca i chlapcov. Prvákov ním možno naučiť súčet s prechodom cez desiatku. Stačí si vystrihnúť z tvrdého papiera kruh a na ňom spraviť po obvode dierkovačom dierky. "Po viacerých pokusoch sme zistili, že výborný počet dierok je 19 alebo 23," priblížila pre TASR spoluzakladateľka portálu dobrenapady.info Silvia Bodláková.
      Dierky sa následne očíslujú a deti cez ne prevliekajú bavlnku. Najprv dierkou číslo jedna a potom napríklad každou treťou. Na inom kruhu môžu zase nitku prevliekať cez každú piatu či šiestu. "Deti si všímajú ako sa vždy o tri alebo päť či šesť číslo na kruhu zväčšuje," priblížila Bodláková. Hravou formou sa tak naučia počítať a z vyšívania im vznikne pekný kruhový obrázok.
      "Neskôr si deti robia už dierky samé. Vedia, že by mali byť od seba približne rovnako oddelené, aby to na konci dobre vyzeralo," opísala Bodláková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies