Vysielateľ televízie Markíza dostal pokutu 30-tisíc

NETKY.SK • 13 September 2016, 20:47 • 2 min
Vysielateľ televízie Markíza dostal pokutu 30-tisíc

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) opäť ukladala vysielateľom sankcie. Buď finančné, alebo upozornila na porušenie zákona.

slovakia

left justify in out

Vysielateľovi televízie Markíza dala RVR pokutu vo výške 30.000 eur. Koncom minulého roka totiž neodvysielal oznam o porušení zákona uložený Radou ako sankciu súvisiacu s vysielaním vlaňajšieho marcového príspevku "Zvláštne správanie lekára" vo večerných správach.

 

Tohto vysielateľa upozornila Rada i na porušenie zákona. Vyčítala mu, že vo svojich spravodajských a politicko-publicistických programoch v televízii Markíza je neobjektívny a neoddeľuje názory či komentáre od spravodajského charakteru. Konkrétne malo ísť o tohtoročný februárový príspevok "Vyzerá to na dvojkoalíciu".

 

Upozornenie na porušenie zákona tiež za neobjektivitu v spravodajských a politicko-publicistických programoch dostal od RVR aj Rozhlas a televízia Slovenska. A to za vysielanie tohtoročného februárového príspevku o prieskume volebných preferencií v programovej službe Rádio Patria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies