Vysielateľ MAC TV dostal finančné pokuty

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 08:34 • 2 min
Vysielateľ MAC TV dostal finančné pokuty

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu na dnešnom zasadnutí rozhodla o dvoch finančných sankciách pre spoločnosť MAC TV, vysieľateľa programovej služby JOJ a JOJ PLUS.

slovakia

left justify in out

Upozornenie na porušenie zákona dostali Markíza a RTVS. Ako informoval agentúru SITA riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu Ľuboš Kukliš, pokutu 5 000 eur dostal vysielateľ MAC TV v súvislosti s tým, že nedodal Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programov Noviny vysielaného 22. novembra 2012 a Súdna sieň – Extrémne prípady vysielaného 11. decembra 2012 na programovej službe JOJ a 15 ďalších záznamov z rôznych časov vysielania JOJ PLUS. Spoločnosť MAC TV dostala aj ďalšiu finančnú sankciu 4 000 eur za to, že vysielateľ programovej služby JOJ 16. decembra 2012 dvakrát prerušil tretí a piaty 30-minútový časový úsek programu Narnia: Princ Kaspian.

Rada uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi programovej služby TV Markíza, spoločnosti MARKÍZA – SLOVAKIA za porušenie objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov. Toho sa Markíza dopustila 29. októbra 2012 odvysielaním príspevku Nie sú peniaze pre záchranárov v programe Televízne noviny. Za rovnaký prešľap dostala Markíza upozornenie na porušenie zákona aj v odvysielaných príspevkoch v programe Televízne noviny s názvom Postavili sa za neho sestričky (1.11. 2012) a Šikovní vraj odchádzajú (2.11.2012). 

Sankciu - upozornenie na porušenie zákona uložila Rada aj vysielateľovi RTVS. Odvysielaním príspevku Čierni pasažieri bez dôkazov (15.12.2012) v programe Správy STV na programovej službe Jednotka RTVS porušila objektívnosť a nestrannosť spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovanie názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona