Vysielacie práva na zápasy FC Barcelona získala Telefonica

NETKY.SK • 17 Február 2015, 11:47 • 2 min
Vysielacie práva na zápasy FC Barcelona získala Telefonica

BARCELONA - Španielsky futbalový klub FC Barcelona a spoločnosť Telefonica podpísali zmluvu o spolupráci. Telekomunikačný gigant za bližšie nešpecifikovanú finančnú čiastku získal vysielacie práva na domáce zápasy Kataláncov pre sezónu 2015/16. Telefonica nahradí firmu Mediapro, s ktorou "Barca" spolupracovala predchádzajúcich päť sezón.

slovakia

left justify in out

Dohodu o kooperácii odklepla dozorná rada Barcelony na svojom pondelkovom zasadnutí. Telefonica bude zabezpečovať aj fungovanie klubovej televízie Barca TV.

 

Médiá na Pyrenejskom polostrove informovali, že "blaugranas" za predaj vysielacích práv zinkasujú 140 miliónov eur. Zmluva je iba na rok, pretože od sezóny 2016/17 bude mať španielska Primera Division jednotného partnera čo sa týka televízneho vysielania futbalových zápasov.

 

Vyžiadali si to menšie kluby, ktoré nesúhlasia s tým, že podľa súčasného formátu zinkasuje takmer polovicu peňazí za vysielacie práva v Španielsku dvojica veľkoklubov Real Madrid a FC Barcelona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies