Vyšetrujú tvrdenie o horiacom lietadle v Indickom oceáne

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 06:50 • 2 min
Vyšetrujú tvrdenie o horiacom lietadle v Indickom oceáne

SYDNEY - Austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy v stredu potvrdil, že sa zaoberá tohtotýždňovou svedeckou výpoveďou britskej jachtárky, ktorá tvrdí, že počas marcovej noci, keď zmizlo malajzijské lietadlo, videla nad Indickým oceánom letieť horiaci stroj.

slovakia

left justify in out

Úrad, ktorý na želanie malajzijskej vlády vedie pátranie po nezvestnom lietadle, informácie preveruje. Britka je presvedčená, že počas plavby z Indie na thajský ostrov Phuket videla na oblohe horiace lietadlo v nízkej letovej hladine. Podľa jej slov po kontrole údajov o vtedajšej polohe jachty nadobudla presvedčenie, že bola "v správnom čase na správnom mieste". Zo stroja údajne vychádzala oranžová žiara a ťahal sa za ním čierny dym.

 

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcie doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z nezvestného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies