Vyšetrujú podozrivého biskupa: Viedol luxusný životný štýl!

NETKY.SK • 10 September 2013, 12:12 • 2 min
Vyšetrujú podozrivého biskupa: Viedol luxusný životný štýl!

VATIKÁN - Vatikán začal neobvyklé vyšetrovanie istého nemeckého rímskokatolíckeho biskupa, na ktorého sa veriaci sťažovali pre jeho príliš luxusný životný štýl.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti poslal pápež František do Nemecka aj takzvanú bratskú vizitáciu, ktorá je o úroveň nižšie ako apoštolská vizitácia. Podozrivým je 53-ročný biskup Franz-Peter Trebartz-van Elst pôsobiaci v Limburgu, pod ktorého diecézu patrí aj nemecké finančné centrum Frankfurt.

Vyšetrovanie má na starosti kanadský kardinál Marc Ouellet, ktorý v minulosti stál aj za kauzou okolo odvolania slovenského arcibiskupa Martina Bezáka. Oullet vo svojom liste adresovanom limburskej diéceze vyjadruje obavy nad ohrozením "jednoty biskupov" a "integrity" miestnej cirkvi. 

Nemecké médiá už dávnejšie informovali o postavení luxusnej biskupskej rezidencie pre Trebartz-van Elsta. Tá je údajne v ostrom kontraste so stroho zariadenou hotelovou izbou vo Vatikáne, v ktorej v súčasnosti býva pápež František. Nová hlava katolíckej cirkvi od svojho nástupu do úradu presadzuje jednoduchý životný štýl a vyzýva aj svojich kňazov a biskupov, aby sa ním riadili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies