Vyšetrujú novinárov z denníka, ktorý zverejnil výňatky z Charlie Hebdo

NETKY.SK • 15 Január 2015, 19:00 • 2 min
Vyšetrujú novinárov z denníka, ktorý zverejnil výňatky z Charlie Hebdo

ISTANBUL - Turecký premiér Ahmet Davutoglu obvinil dnes sekulárne turecké noviny Cumhuriyet z "poburovania" po tom, ako zverejnili prílohu s výňatkami z francúzskeho satirického magazínu Charlie Hebdo, ktorého redakcia sa stala terčom teroristického útoku v Paríži.

slovakia

left justify in out

Turecká prokuratúra začala dvoch novinárov z tohto denníka vyšetrovať, napísala agentúra AP.
     

Úrad hlavného istanbulského prokurátora začal dnes vyšetrovanie dvoch novinárov, ktorí vo svojich stĺpčekoch použili malé, čiernobiele fotografie titulnej stránky týždenníka Charlie Hebdo ako záhlavie k svojim komentárom. Informovala o tom dnes turecká štátna televízia.
     

Prokuratúra preveruje, či títo novinári porušili zákony proti "podnecovaniu k nenávisti a nepriateľstvu" a "urážkam náboženských hodnôt", napísala agentúra Anatólia.
     

Vyšetrovaná dvojica komentátorov píše pre prosekulárny denník Cumhuriyet, ktorý zo solidarity k Charlie Hebdo v stredu zverejnil výber karikatúr a článkov z jeho posledného vydania. Štvorstranová príloha neobsahovala kontroverznú satirickú obálku tohto denníka zobrazujúcu proroka Mohameda, denník tiež vynechal karikatúry, ktoré môžu moslimovia vnímať ako urážlivé.
     

Prokuratúra začala konať iba niekoľko hodín po vyhlásení premiéra Davutogla o tom, že jeho vláda nepripustí "urážky nášho proroka".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona