Vyšetrovatelia žiadajú odovzdať údajné video z lietadla

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 13:36 • 2 min
Vyšetrovatelia žiadajú odovzdať údajné video z lietadla

PARÍŽ - Francúzske vyšetrovacie orgány v stredu vyzvali na okamžité odovzdanie údajného videozáznamu, ktoré podľa nemeckých a francúzskych bulvárnych médií zachytáva minulotýždňové zrútenie lietadla nemeckej spoločnosti Germanwings.

slovakia

left justify in out

Podľa francúzskej prokuratúry, ktorá vedie vyšetrovanie nárazu stroja v Alpách, sú informácie denníka Bild a francúzskeho týždenníka Paris Match vymyslené. Tvrdenia o údajnom zázname z nájdeného mobilného telefónu jedného z cestujúcich sú nepravdivé, keďže doteraz žiadny z nájdených telefónov neprehľadávali ani neanalyzovali. Bild a Paris Match píšu, že video zachycuje chaos a hluk na palube stroja, pričom v pozadí počuť tupé údery, ktoré údajne vydáva kapitán snažiaci sa dostať do pilotnej kabíny.

 

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings minulý utorok narazilo do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky, z ktorých nehodu nikto neprežil. Francúzska prokuratúra na základe zvukového záznamu vyjadrila presvedčenie, že druhý pilot počas letu vymkol kolegu mimo pilotnej kabíny a s lietadlom niekoľko minút úmyselne klesal, až kým nenarazilo do zeme. Prokuratúra v Düsseldorfe, kde 27-ročný Lubitz žil, v pondelok potvrdila, že v minulosti prejavoval samovražedné sklony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies