Vyšetrovatelia zaplombovali nehnuteľnosti spolupracovníkov Davida Ratha

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 23:55 • 2 min
Vyšetrovatelia zaplombovali nehnuteľnosti spolupracovníkov Davida Ratha

Vyšetrovatelia zaplombovali nehnuteľnosti spolupracovníkov Davida Ratha - Krimi Vyšetrovanie kauzy českého exministra zdravotníctva Davida Ratha sa v pondelok posunulo do novej roviny. Ako dnes informoval internetový server Lidovky.

slovakia

left justify in out

img

Vyšetrovanie kauzy českého exministra zdravotníctva Davida Ratha sa v pondelok posunulo do novej roviny. Ako dnes informoval internetový server Lidovky.cz s odvolaním sa na kataster, príslušné krajské štátne zastupiteľstvo obmedzilo dispozičné právo dvoch najbližších Rathových spolupracovníkov Kateřiny Pancovej a Petra Kotta na všetky ich nehnuteľnosti.
      Vyšetrovatelia zaplombovali domy Pancovej v Rudnej, kde došlo k odovzdaniu siedmich miliónov Kč Rathovi, ako aj v Hostiviciach a Jílovom pri Prahe. To isté sa týka aj nehnuteľností Petra Kotta v Bakove nad Jizerou a Doksoch.
      Tento krok znamená, že ani Pancová, ani Kott nemôžu s nehnuteľnosťami narábať, pričom môže dôjsť aj k ich zhabaniu v prípade, že by sa ukázalo, že prostriedky vynaložené na ich nákup pochádzali z trestnej činnosti.
      Štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová pre Lidovky.cz akékoľvek vyjadrenie vo veci odmietla s konštatovaním: Sme vo fáze, že by sme komentovaním jednotlivých zistení mohli ohroziť vyšetrovanie.
      Denník Hospodářské noviny informoval, že medzi príjmami podozrivých a ich majetkom so disproporcie. Tak napríklad šéfka nemocnice v Kladne Kateřina Pancová s mesačným platom okolo 100.000 Kč si v roku 2010 kúpila dom v Rudnej za päť milión Kč, a to bez hypotéky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona