Vyšetrovatelia zadržali všetkých 15 členov posádky potopeného trajektu

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 07:25 • 2 min
Vyšetrovatelia zadržali všetkých 15 členov posádky potopeného trajektu

SOUL - Prokurátor vyšetrujúci potopenie juhokórejského trajektu, pri ktorom prišlo o život alebo je nezvestných 302 ľudí, dnes povedal, že vo väzbe už majú všetkých 15 členov posádky, ktorí mali čo do činenia s navigáciou lode.

slovakia

left justify in out

Prokurátor spoločného vyšetrovacieho tímu informoval o dnešnom zadržaní dvoch kormidelníkov a dvoch členov posádky. Jedenásť jej ďalších členov, vrátane kapitána, bolo zatknutých už predtým.
      

Boli obvinení z nedbanlivosti a nezabezpečenia potrebnej pomoci cestujúcim, keď sa potápal 16. apríla trajekt Sewol. Kapitán najskôr povedal cestujúcim, aby zostali vo svojich kajutách a trvalo pol hodiny, kým vydal príkaz na evakuáciu. V tom čase už bol trajekt tak prudko naklonený, že sa mnohí ľudia nedostali z neho von.
      

Desať dní po havárii bolo vytiahnutých zatiaľ 187 tiel mŕtvych, 115 ich stále chýba, napísala agentúra Associated Press. Loď sa prevrátila a potopila pri juhozápadnom pobreží krajiny počas cesty z Inčchonu na turistami vyhľadávaný ostrov Čedžu. 

      

Potápači sa musia vo vraku dostať cez steny kajút, aby vytiahli všetky telá. Kedy začnú s vyťahovaním potopeného plavidla za pomoci žeriavov nie je známe rovnako ako presná príčina tragédie.
      

Vyšetrovatelia predpokladajú, že k nešťastiu došlo, keď trajekt zmenil pomerne rýchlo smer plavby. Prevážal ľudí a automobily a jeho rovnováhu mohol narušiť nedostatočne zabezpečený náklad. Vyšetrovanie sa zameriava na ľudské zlyhanie a mechanickú chybu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies