Vyšetrovatelia v Bangladéši našli ďalší dôkaz, za vraždu Taliana zatkli 4 podozrivých

NETKY.SK • 26 Október 2015, 09:55 • 2 min
Vyšetrovatelia v Bangladéši našli ďalší dôkaz, za vraždu Taliana zatkli 4 podozrivých

DHÁKA - Vyšetrovatelia zadržali štyroch ľudí podozrivých z účasti na vražde Taliana Tavellu Cesareho koncom septembra v bangladéšskom hlavnom meste Dháka. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

slovakia

left justify in out

Podozrivých zatkli v rôznych častiach Dháky. "Všetci boli na zozname hľadaných zločincov," uviedol policajný šéf Asaduzzaman Mia. Vyšetrovatelia našli aj motorku, ktorá bola údajne použitá pri vražde 50-ročného humanitárneho pracovníka z Talianska. Vrahov si najala osoba, ktorá od nich žiadala, aby v Bangladéši zabili nejakého cudzinca. "Pokúšame sa vypátrať objednávateľa vraždy," informoval policajný šéf a dodal, že obeť si páchatelia zrejme vybrali náhodne.

 

"Bol to pokus vyvinúť vraždou cudzieho štátneho príslušníka v Bangladéši nátlak na vládu," vyhlásil Mia. Neznámi útočníci strelili Cesareho trikrát, keď sa 28. septembra v dháckej diplomatickej štvrti Gulšan venoval joggingu. Páchatelia sa viezli na motorke a z miesta činu okamžite ušli, ako uviedli svedkovia. Cesare bol pracovníkom mimovládnej organizácie ICCO so sídlom v Holandsku. K zodpovednosti za streľbu sa údajne prihlásili militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ale vláda poprela, že táto skupina je v Bangladéši aktívna. Obeti nič neukradli a polícia vylúčila lúpež ako motív činu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona