Vyšetrovatelia sú si "na 90 percent istí", že ruské lietadlo zničila bomba

NETKY.SK • 8 November 2015, 13:57 • 2 min
Vyšetrovatelia sú si "na 90 percent istí", že ruské lietadlo zničila bomba

KÁHIRA - Vyšetrovatelia havárie ruského lietadla v Egypte sú si "na 90 percent istí", že hluk započutý v poslednej sekunde zvukového záznamu z pilotnej kabíny je výbuch spôsobený bombou. Tlačovej agentúre Reuters to dnes povedal člen vyšetrovacieho tímu.

slovakia

left justify in out

"Náznaky a analýza hlučného zvuku z čiernej skrinky zatiaľ ukazujú, že to bola bomba," uviedol člen egyptského vyšetrovacieho tímu, ktorý si neželal byť menovaný vzhľadom na citlivosť záležitosti. "Sme si na 90 percent istí, že to bola bomba," dodal.

 

Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) bojujúci proti bezpečnostným silám na severe egyptského Sinajského polostrova oznámili, že spôsobili haváriu Airbusu A321, ktorý sa pred vyše týždňom zrútil na sinajskú púšť po 23 minútach od štartu v letovisku Šarm aš-Šajch. V lietadle sa viezli prevažne ruskí dovolenkári vracajúci sa do Petrohradu, zahynulo všetkých 224 ľudí na palube.

 

Egyptskí predstavitelia informovali, že prešetrujú všetky prípadné scenáre, čo mohlo spôsobiť tragédiu, ale varovali pred príliš skorým vyhlasovaním záverov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies