Vyšetrovatelia skúmajú pozadie pilotov zmiznutého lietadla

NETKY.SK • 16 Marec 2014, 11:33 • 2 min
Vyšetrovatelia skúmajú pozadie pilotov zmiznutého lietadla

KUALA LUMPUR - Pátranie neprinieslo ani po týždni žiadne stopy po boeingu s 239 osobami na palube.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia skúmajú v nedeľu osobné, finančné, politické a náboženské pozadie oboch pilotov aj posádky malajského lietadla v snahe vyriešiť záhadu jeho zmiznutia. Pokúšajú sa zistiť, prečo by niekto na palube zámerne odvrátil lietadlo od kurzu a vypol všetky jeho komunikačné zariadenia. Boeing s 239 osobami na palube z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek v sobotu nadránom asi hodinu po štarte, keď sa mal nachádzať nad Thajským zálivom. Pátranie neprinieslo ani po týždni žiadne stopy po stroji. "Zatiaľ nevylučujeme žiaden motív," povedal zdroj blízky vyšetrovaniu, podľa ktorého komunikačné zariadenia boli zámerne vypnuté a zmiznutie lietadla s najväčšou pravdepodobnosťou nebola náhodná udalosť.

 

Radar malajzijského vojenského letectva zachytil zmenu trasy letu smerom na západ, pričom sa lietadlo z priestoru Juhočínskeho mora presunulo ponad Malajský polostrov k severnej časti Melackého prielivu. Posledná komunikácia s družicou sa uskutočnila na jednom z dvoch možných "koridorov". Jeden z nich vedie zo severného Thajska smerom k hranici medzi Kazachstanom a Turkménskom, zatiaľ čo druhý spája Indonéziu s južným Indickým oceánom. Podľa predstaviteľov dopravcu Malaysia Airlines množstvo paliva postačovalo na približne osemhodinový let. Podľa jednej z teórií letel stroj smerom na juh k Indickému oceánu, kde mu došlo palivo a zrútilo sa do mora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona