Vyšetrovatelia Policajného zboru intenzívne pracujú na objasnení vraždy Kuciaka a Kušnírovej

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 14:58 • 2 min
Vyšetrovatelia Policajného zboru intenzívne pracujú na objasnení vraždy Kuciaka a Kušnírovej

BRATISLAVA - Vyšetrovatelia Policajného zboru (PZ) SR nepretržite konajú vo veci objasnenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho družky.

slovakia

left justify in out

"Chceme zdôrazniť, že vyšetrovatelia PZ SR vo veci priebežne nepretržite konajú a vykonávajú procesné úkony za účelom odhalenia a potrestania páchateľa, páchateľov tohto trestného činu. Zo zrejmých dôvodov nie je možné procesné úkony v súčasnosti špecifikovať," uviedla v stredu médiám hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

 

Ako ďalej opätovne zdôraznila, v priebehu vyšetrovania sú preverované viaceré vyšetrovacie verzie činu a každej je venovaná rovnaká vážnosť a preverujú sa s rovnakou pozornosťou. "Ďalšie informácie budú poskytnuté médiám v možnom rozsahu, ktorý neohrozí ďalší stav prípravného konania a konania na súde, hneď ako to procesná situácia dovolí," povedala na záver hovorkyňa.

 

Novinár Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová boli zavraždení 21. februára tohto roku výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Kušnírová bola zasiahnutá spredu jedenkrát do hlavy, Kuciak spredu dvoma výstrelmi do srdca. Informoval o tom koncom marca prokurátor ÚŠP z odboru všeobecnej kriminality na svojom brífingu v Pezinku.

 

 

Dozorujúci prokurátor, ktorého identitu požiadala ÚŠP nezverejňovať, priblížil vtedy na brífingu výsledky mesačnej práce vyšetrovacieho tímu. Predpokladaný čas vraždy bol podľa nehu ustálený v časovom rozpätí päť minút. "Bol zadokumentovaný pohyb pravdepodobného páchateľa a boli zistené ďalšie skutočnosti, ktoré nemôžeme prezentovať," prečítal dopredu pripravené tlačové vyhlásenie.

 

Okolnosti prípadu podľa prokurátora nasvedčujú, že išlo o vraždu na objednávku. Na mieste činu sa našli dve nábojnice a taktiež nevystrelené náboje. Vyšetrovatelia tiež nezistili žiadne stopy zápasu a s najväčšou pravdepodobnosťou nebolo nič odcudzené.

 

Vyšetrovací tím v súčasnosti preveruje viacero vyšetrovacích verzií, pričom všetkým je dávaná rovnaká vážnosť a preverujú sa s rovnakou pozornosťou, vysvetlil prokurátor.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies