Vyšetrovatelia oddelene vypočuli francúzskeho prezidentského kandidáta Fillona i jeho manželku Penelope

NETKY.SK • 31 Január 2017, 08:16 • 2 min
Vyšetrovatelia oddelene vypočuli francúzskeho prezidentského kandidáta Fillona i jeho manželku Penelope

PARÍŽ - Francúzsky prezidentský kandidát Francois Fillon a jeho manželka Penelope dnes vypovedali pred vyšetrovateľmi, ktorí preverujú podozrenia z údajného fiktívneho zamestnávania pani Fillonovej. Tie sú momentálne v centre pozornosti francúzskych médií i širokej verejnosti.

slovakia

left justify in out

Kandidát francúzskej pravice na najvyššiu ústavnú funkciu Francois Fillon minulý týždeň vyhlásil, že odstúpi z predvolebného zápasu, ak ho úrady predbežne obvinia v predmetnej veci. Zdôraznil pritom, že sa nedopustil ničoho nezákonného.

 

Penelope Fillonová dlhé roky pôsobila ako manželova parlamentná asistentka. Fillon tvrdí, že nešlo o fiktívne zamestnanie a že vyšetrovateľom je ochotný poskytnúť "všetky náležité dôkazy".

 

"Len jediná vec ma odradí od kandidatúry - ak bude pošliapaná moja česť; ak ma predbežne obvinia," uviedol v uplynulých dňoch Fillon na margo spomínaných podozrení.

 

Prieskumy verejnej mienky naznačujú, že Fillon by mohol byť v druhom kole prezidentských volieb súperom kandidátky ultrapravice Marine Le Penovej.

 

Dnešný oddelený hearing oboch partnerov sa uskutočnil podľa informácií magazínu L'Express na utajenom mieste, a to práve v snahe vyhnúť sa extrémnemu záujmu médií.

 

V priebehu dnešného dňa došlo aj k vypočutiu majiteľa periodika Revue des deux Mondes, v ktorom mala pani Fillonová pracovať paralelne, informoval v internetovom vydaní Le Monde.

 

Zamestnávanie rodinných príslušníkov nie je pre francúzskych zákonodarcov ničím zakázaným za predpokladu, že títo skutočne odvádzajú prácu. Nič to však nemení na fakte, že terajšie vyšetrovanie a s ním spojená aféra značne komplikujú predvolebnú kampaň jedného z možných adeptov na nového francúzskeho prezidenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies