Vyšetrovatelia nedokážu rozlúštiť záznam z alžírskeho lietadla

NETKY.SK • 7 August 2014, 18:57 • 2 min
Vyšetrovatelia nedokážu rozlúštiť záznam z alžírskeho lietadla

PARÍŽ - Francúzski vyšetrovatelia nedokážu prečítať záznam z pilotnej kabíny alžírskeho lietadla, ktoré sa zrútilo 24. júla v Mali, oznámila dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Problémy sa týkajú jednej z dvoch čiernych skriniek: hlasového záznamníka z kokpitu lietadla (CVR), ktorý nahrával rozhovory pilotov na starú magnetickú pásku. Novšie lietadla využívajú na tento účel digitálnu technológiu. 
     

Vyšetrovatelia dnes na tlačovej konferencii informovali, že páska v záznamníku bola na niektorých miestach poškodená a pokrčená, zrejme v dôsledku technických problémov. Hoci sa ju podarilo opraviť, uložené zvukové záznamy zostali nezrozumiteľné.
     

Lietadlo aerolínií Air Algérie, smerujúce do Alžíru, sa zrútilo krátko po štarte z Ougadougou, metropoly Burkiny Faso. O život prišlo všetkých 116 osôb na palube. Trosky stroja MD-83 sa našli juhovýchodne od malijského mesta Gossi, ležiaceho neďaleko hraníc s Burkinou Faso. 
     

Experti z francúzskeho úradu pre vyšetrovanie dopravných nehôd (BEA-TT), ktorí sa snažia zistiť príčinu havárie, zatiaľ nevylučujú žiadnu z možností, vrátane zlyhania ľudského faktora a zámerného zavinenia. Za najpravdepodobnejšie však považujú, že sa lietadlo zrútilo v dôsledku zlého počasia. 
     

Zaznamenané letové údaje ukazujú, že lietadlo počas obchádzania búrkového systému postupne strácalo výšku a rýchlosť. Po tom, čo nabralo pôvodný kurz začalo náhle opäť klesať a vo veľkej rýchlosti narazilo na zem. Prvá vyšetrovacia správa má byť zverejnená v polovici septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies