Vyšetrovatelia našli druhý zapisovač z lietadla, ktoré havarovalo na Kube

NETKY.SK • 25 Máj 2018, 06:27 • 2 min
Vyšetrovatelia našli druhý zapisovač z lietadla, ktoré havarovalo na Kube

HAVANA - Vyšetrovatelia, ktorí pátrajú po príčinách minulotýždňovej havárie lietadla na Kube, našli druhý záznamník letových údajov.

slovakia

left justify in out

Na palube dvojmotorového stroja typu Boeing 737-200, ktorý prevádzkovali kubánske aerolínie Cubana de Aviación, bolo 107 pasažierov rôznych národností a šesť členov posádky z Mexika. Pri najhoršom leteckom nešťastí na Kube za takmer 30 rokov zahynulo 111 ľudí: 100 Kubáncov, sedem Mexičanov, dvaja Argentínci a dvaja Afričania žijúci na Kube.

 

Havarované lietadlo mali aerolínie Cubana de Aviación prenajaté od mexickej spoločnosti Aerolíneas Deamojh. Smerovalo do 670 kilometrov vzdialeného mesta Holguín na východe Kuby. Dopadlo na maniokovú plantáž blízko vzletovej dráhy, pričom bolo ťažko poškodené a začalo horieť.

 

Na vyšetrovaní havárie sa podieľajú aj experti z Mexika, USA a firmy Boeing. Havarované lietadlo malo 39 rokov.

 

Mexický úrad pre civilné letectvo v tejto súvislosti v pondelok oznámil, že spoločnosti Aerolíneas Deamojh, používajúcej obchodný názov Global Air, dočasne zakázal prevádzku jej strojov. Cieľom tohto mimoriadneho opatrenia je zistiť, či spoločnosť dodržiava zákony. Úrady tiež chcú zhromaždiť informácie, aby pomohli pri vyšetrovaní, ktoré začala kubánska vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona