Vyšetrovatelia havárie vlaku v New Yorku vylúčili alkohol a drogy u rušňovodiča

NETKY.SK • 4 December 2013, 06:57 • 2 min
Vyšetrovatelia havárie vlaku v New Yorku vylúčili alkohol a drogy u rušňovodiča

NEW YORK - Vyšetrovatelia vlakového nešťastia v New Yorku, pri ktorom po vykoľajení sa vlaku spoločnosti Metro-North Railroad v štvrti Bronx prišli o život cez víkend štyria ľudia a 60 utrpeli zranenia, dnes oznámili, že nenašli žiadne chyby na brzdnom systéme vlaku.

slovakia

left justify in out

Nezistili ani alkohol či drogy v krvi rušňovodiča Williama Rockefellera, ktorý plne spolupracuje s úradmi na vyšetrení tragédie. Vyšetrovatelia sa po vylúčení technickej chyby sústredia najmä na zlyhanie ľudského faktora. Rockefeller, rušňovodič s 15-ročnou praxou, slúžil druhý deň po sebe počas päťdňového pracovného týždňa a začínal približne o 05.00 h ráno. Uviedol, že v kritickej chvíli stratil koncentráciu.

Osobný vlak pri vykoľajení sa v ostrej zákrute uháňal rýchlosťou 132 kilometrov za hodinu, pričom mal v uvedenom úseku spomaliť až na 46 kilometrov za hodinu.

Odborníci na bezpečnosť uviedli, že nedeľňajšej rannej tragédii v newyorskej štvrti Bronx sa dalo predísť, keby železničná spoločnosť nainštalovala technológiu automatického zabraňovania havárií, ktorú bezpečnostné úrady žiadajú už desaťročia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona