Vyšetrovateľ obvinil advokáta, ktorý mal komunikovať s Marianom Kočnerom

NETKY.SK • 24 September 2020, 08:56 • 2 min
Vyšetrovateľ obvinil advokáta, ktorý mal komunikovať s Marianom Kočnerom

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie voči advokátovi Matúšovi B. Ten údajne komunikoval cez aplikáciu Threema s Marianom K., ktorý je neprávoplatne odsúdený v kauze zmeniek TV Markíza.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval spravodajský portál Aktuality.sk, Matúš B. by mal byť obvinený v prípade konkurzu banskobystrickej developerskej spoločnosti, ktorá stavala aj obchodné centrum Europa. Stíhaný mal byť v tomto prípade ako správca konkurznej podstaty.

 

Podľa webu Aktuality.sk mu vyšetrovateľ kladie za vinu, že uzavrel nevýhodnú zmluvu o predaji akcií. Akcie v hodnote viac ako šesť miliónov eur mal predať za 1,4 milióna eur.

 

img


Ako ďalej informuje portál, obvinený advokát hral rolu napríklad v kauze zmeniek Televízie Markíza, kde fungoval ako spojka Mariana K. Ten mu písal aj počas súdnych pojednávaní v civilnom spore.

 

„Matúš B. mal následne tieto odkazy posielať právnikovi Milošovi Novákovi, ktorý zastupoval Pavla R. Išlo o paradox, keďže Marian K. na jednej strane žaloval Pavla R. a na druhej strane inštruoval jeho právnika cez Matúša B,“ napísali Aktuality.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies