Vyšetrovaniu emisií sa podrobia aj Opel a Mercedes

NETKY.SK • 25 Január 2016, 09:01 • 2 min
Vyšetrovaniu emisií sa podrobia aj Opel a Mercedes

PARÍŽ - Predstavitelia automobiliek Mercedes a Opel budú čeliť vyšetreniu francúzskeho výboru, ktorého cieľom je zistiť, či sa v autách na francúzskych cestách nenachádza zakázaný softvér, podobný tomu, ktorý použila vo svojich autách spoločnosť Volkswagen.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom minulý týždeň člen vyšetrovacieho výboru Denis Baupin. Vyšetrovací výbor sa bude zaoberať nemeckým výrobcom áut Mercedes a automobilkou Opel, ktorá je súčasťou amerického konglomerátu General Motors, vo štvrtok 28. januára.

 

Začiatkom januára francúzska spoločnosť Renault oznámila, že vyšetrovatelia prehľadávali tri pracoviská automobilky, pričom sa zamerali na technológiu merania emisií. Po informáciách o vyšetrovaní emisií sa akcie francúzskeho výrobcu áut prepadli až o 22 %. Francúzska ministerka energetiky Ségolene Royalová neskôr uviedla, že testy, ktorým sa podrobili automobily spoločnosti Renault, neodhalili prítomnosť podvodného softvéru, ktorý by skresľoval údaje o emisiách. Zároveň však oznámila, že iné automobilky mohli prekračovať emisné limity. "Aj iné značky prekračujú limity. Mojím cieľom je zabezpečiť, aby každý rešpektoval štandardy a nech sú motory (áut) nastavené takým spôsobom, aby ochraňovali zdravie Francúzov," povedala Royalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies