Vyšetrovanie Varholíkovej-Rezešovej pokračuje: Súd preveruje požitie alkoholu

NETKY.SK • 11 September 2013, 12:03 • 2 min
Vyšetrovanie Varholíkovej-Rezešovej pokračuje: Súd preveruje požitie alkoholu

BUDAPEŠŤ - Vypočutím súdnych znalcov z oboru lekárstva pokračuje dnes na Súde pre okolie Budapešti piatym dňom súdne pojednávanie kauzy Slovenky Evy Varholíkovej-Rezešovej obvinenej zo spôsobenia vlaňajšej dopravnej nehody so štyrmi obeťami.

slovakia

left justify in out

Senát skúma okolnosti a mieru požitia alkoholu obvinenou a preveruje pôvod stopy po opiátoch v jej organizme. Rýchly test na prítomnosť drogy vykonaný po havárii bol síce pozitívny, laboratórnym vyšetrením sa ale nepodarilo dokázať, že Eva V. bola v čase havárie aj pod vplyvom omamnej látky. Obvinená od začiatku súdneho procesu, ktorý sa začal 27. augusta, odmieta vypovedať a tvrdí, že je nevinná. Slovenka, ktorá je v Maďarsku od 23. augusta 2012 vo vyšetrovacej väzbe, podľa výsledkov vyšetrovania mala v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Súd jej viackrát predĺžil vyšetrovaciu väzbu a odmietol návrh jej obhajcu na prepustenie na kauciu a domáce väzenie.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies