Vyšetrovanie v Slovenských elektrárňach prinieslo prvé obvinenia, vážneho zločinu sa malo dopustiť päť osôb

NETKY.SK • 14 Október 2015, 15:52 • 2 min
Vyšetrovanie v Slovenských elektrárňach prinieslo prvé obvinenia, vážneho zločinu sa malo dopustiť päť osôb

BRATISLAVA - Vyšetrovanie v Slovenských elektrárňach (SE), ktoré začala polícia v lete minulého roka, prinieslo prvé obvinenia.

slovakia

left justify in out

"Naďalej prebieha prípravné konanie. V jednom prípade je vznesené obvinenie voči piatim osobám pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Baloghová. V druhom prípade sa podľa jej informácií vedie trestné stíhanie pre trestný zločin skresľovanie údajov obchodnej a hospodárskej evidencie. "Doposiaľ nebolo v danej veci vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe," doplnila.

 

Konkrétne mená manažérov hovorkyňa neuviedla, ani nespresnila, či sú medzi nimi slovenskí alebo talianski manažéri. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v súčasnosti nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," dodala Baloghová. Šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Vazil Hudák dnes tesne po rokovaní vládneho kabinetu podľa svojich slov nedisponoval informáciou o situácii v SE. "Budem sa tým zaoberať, v tejto chvíli nemám o tom informácie," avizoval. "Neboli sme informovaní o žiadnych obvineniach našich manažérov. Vieme o prebiehajúcom vyšetrovaní a poskytujeme polícii plnú súčinnosť a všetky informácie. Slovenské elektrárne vždy konali plne transparentne, v súlade s platnými právnymi normami a nariadeniami," uviedla v reakcii pre TASR hovorkyňa SE Jana Burdová.

 

Polícia vlani v júli vykonala raziu v priestoroch Slovenských elektrární, ktorá súvisela s privatizáciou tohto podniku. Väčšinový 66-% podiel v SE získala v roku 2006 talianska spoločnosť Enel. Zvyšok vlastní Slovenská republika cez Fond národného majetku SR. "Od 30. júna vykonáva polícia trestno-procesné vyšetrovanie vo veci podozrenia dvoch trestných činov, a to porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku a skresľovanie údajov v hospodárskej obchodnej evidencii," uviedol vtedy prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. V tejto súvislosti bolo nutné zaistiť niektoré doklady a dáta. "Na základe ich posúdenia a ďalších úkonov sa budeme môcť vyjadrovať ďalej o vývoji vyšetrovania," avizoval vlani v lete policajný prezident.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona