Vyšetrovanie v prípade krádeže onkoliekov stále pokračuje

NETKY.SK • 30 Október 2016, 16:29 • 2 min
Vyšetrovanie v prípade krádeže onkoliekov stále pokračuje

BRATISLAVA - Polícia zatiaľ neukončila vyšetrovanie prípadu krádeže onkoliekov v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave, v ktorom vlani v decembri obvinila spolu deväť ľudí.

slovakia

left justify in out

TASR informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

"Vyšetrovanie zatiaľ nebolo ukončené," povedal Szeiff pre TASR.

 

Kontrolu v NOÚ vykonal aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Podľa jeho záverov NOÚ nepochybil pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti a zdravie pacientov tam nikto nepoškodil.

"Zo strany dohliadaného subjektu neboli zistené nedostatky v poskytnutej zdravotnej starostlivosti. Závery vykonaných dohľadov nepreukazujú poškodenie zdravia u kontrolovaných pacientov," povedala tento týždeň hovorkyňa ÚDZS Andrea Pivarčiová.

 

Z deviatich obvinených osôb boli šiesti zamestnancami NOÚ, z ústavu ich však prepustili.

 

Na podozrivú manipuláciu s liekmi na oddelení, kde sa pripravujú pred ich podaním pacientom, upozornili riaditeľa NOÚ Jozefa Dolinského zamestnanci koncom októbra minulého roka. Ten sa obrátil na políciu, ktorá začala trestné stíhanie pre krádež. NOÚ odmietol, že by došlo k ohrozeniu pacientov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona