Vyšetrovanie údajného odpočúvania Merkelovej telefónu zrejme zastavia

NETKY.SK • 22 November 2014, 13:00 • 2 min
Vyšetrovanie údajného odpočúvania Merkelovej telefónu zrejme zastavia

MNÍCHOV - Nemecká Spolková prokuratúra sa chystá zrejme zastaviť vyšetrovanie údajného odpočúvania mobilného telefónu kancelárky Angely Merkelovej.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií týždenníka Focus, ktorý sa odvoláva na zdroje zo spolkového ministerstva spravodlivosti v Berlíne.
      

Samotná Spolková prokuratúra však predmetnú informáciu nepotvrdila. Podľa slov jej hovorkyne pre tlačovú agentúru DPA je proces zatiaľ otvorený a verejnosť bude o veci detailne informovaná, keď nadíde ten správny čas.
      

Rezort spravodlivosti informáciu nekomentoval s tým, že kompetentnou vo veci je práve Spolková prokuratúra.
      

Podľa týždenníka Focus sa ani šesť mesiacov po otvorení vyšetrovanie nepodarilo získať seriózny dôkaz cieleného odpočúvania Merkelovej mobilného telefónu zo strany americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA). Spolková prokurátorka Sigrid Hegmannová a jej tím síce požiadali okrem iného všetky nemecké bezpečnostné inštitúcie o podklady pre tajnú operáciu voči Merkelovej, avšak výsledok tejto aktivity sa podľa znalca problematiky z rezortu spravodlivosti rovnal nule, napísalo nemecké periodikum.
      

Justičné kruhy predpokladajú, že návrh príslušného odboru spolkovej prokuratúry na pozastavenie vyšetrovania akceptuje aj nemecký generálny prokurátor Harald Range. Práve on inicioval začiatkom júna príslušné vyšetrovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona