Vyšetrovanie smrti fanúšika pokračuje, vo Švédsku žiadajú prísne tresty

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 16:51 • 2 min
Vyšetrovanie smrti fanúšika pokračuje, vo Švédsku žiadajú prísne tresty

ŠTOKHOLM - Smrť fanúšika vo Švédsku, ktorý zomrel v nedeľu na následky zranení hlavy, otvorila v krajine otázku vyšších trestov pre futbalových chuligánov.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročný priaznivec Djurgardenu utrpel pred zápasom úvodného kola švédskej ligy proti Helsingborgu po napadnutí vážne zranenia hlavy. Lekárom sa ho nepodarilo zachrániť a v nemocnici napokon zomrel. Informácie o smrti fanúšika sa začali šíriť štadiónom približne po štyridsiatich minútach hry a spôsobili, že na hraciu plochu vtrhli priaznivci Djurgardenu. Rozhodca Martin Hansson poslal hráčov oboch tímov v 42. minúte za stavu 1:1 do šatní a v napätej atmosfére kompetentní rozhodli, že sa v zápase nebude pokračovať. Polícia vyzvala svedkov udalosti, aby poskytli bližšie informácie k prípadu.
     

"Prípad vyšetrujeme ako podozrenie z vraždy," uviedla Caroline Aspingeová, ktorá vedie vyšetrovanie. Podľa nej sa obeť aj útočník dostali krátko pred činom do kontaktu. "Potrebujeme svedkov. Táto udalosť má negatívny dopad na futbal vo Švédsku a predovšetkým na rodinu obete."
     

Ministerka kultúry a športu Lena Adelsohnová Liljerothová pre Švédsku televíziu uviedla, že takýmto udalostiam by sa dalo predchádzať v prípade, že by domáce tímy zakazovali vstup na štadióny fanúšikom hostí. "Je to jedna z možností. Ako posledná možnosť sa javí aj zrušenie sektorov na státie na štadiónoch."
     

Švédska futbalová asociácia a Švédska asociácia futbalových fanúšikov spoločne odsúdili "nezmyselné násilie" a vyzvali kompetentných k prijatiu potrebných krokov na boj proti chuligánom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies