Vyšetrovanie smrti dobitej učiteľky Violy Macákovej je na konci! Prokuratúra vylúčila cudzie zavinenie

NETKY.SK • 25 Február 2021, 15:18 • 2 min
Vyšetrovanie smrti dobitej učiteľky Violy Macákovej je na konci! Prokuratúra vylúčila cudzie zavinenie

BRATISLAVA - Bezprostrednou príčinou smrti Violy Macákovej bolo zlyhanie činnosti srdca, ktoré nastalo pri opakovanom pôsobení „tupého násilia“.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe to konštatuje Krajská prokuratúra v Bratislave s tým, že smrť poškodenej podľa polície nebola spôsobená cudzím zavinením.

 

Znásilnenie vylúčili

Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol podľa vyšetrovacích orgánov, vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej, jednoznačne vylúčený.

 

Podľa prokuratúry v rámci vyšetrovania neboli zadokumentované žiadne stopy po spútaní alebo zviazaní poškodenej a nezistili sa ani zlomeniny členkov.

„K tomuto záveru vyšetrovateľ Policajného zboru dospel po komplexnom vyhodnotení všetkých dôkazov zabezpečených v priebehu prípravného konania,“ uviedol hovorca bratislavskej prokuratúry Matej Izakovič.

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Polícia vo štvrtok našla telo ženy, vylúčila súvislosť s medializovaným prípadom

 

Vypočuli desiatky svedkov

Vo veci sa podľa neho vykonávalo viacero znaleckých skúmaní z rôznych odborov, bolo vypočutých 80 svedkov, zabezpečené boli aj viaceré kamerové záznamy z rôznych lokalít.

 

Takisto polícia vykonala viaceré obhliadky, domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a zaistila viaceré biologické stopy, ktoré boli následne expertízne skúmané.

 

„Zabezpečené boli aj údaje o telekomunikačnej prevádzke viacerých telefónnych čísiel, vrátane ich lokalizácie ako aj komunikácia prostredníctvom sociálnych sietí,“ uviedol hovorca.

 

Mohlo by vás zaujímať: Smrť Violy Macákovej sa vyšetruje rok. Polícia už má posudok znalcov

 

Prvotné informácie spôsobili paniku
Prokuratúra v tejto súvislosti konštatuje, že viaceré medializované informácie k prípadu, najmä v úvodnom štádiu vyšetrovania, neprispeli k objektívnemu vnímaniu vyšetrovania a mohli mať nepriaznivý vplyv aj na rodinných príslušníkov poškodenej.

 

Izakovič dodal, že uznesenie vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania zatiaľ nie je právoplatné.

Mladú učiteľku angličtiny našli 11. novembra 2019 v areáli bratislavského prístavu dobitú a podchladenú v čase, keď ešte žila.

 

Privolaní záchranári u nej zistili viaceré vážne zranenia, vrátane zlomeného stavca. Pri prevoze do nemocnice zraneniam podľahla. Polícia sa k jej smrti prvýkrát vyjadrila 19. novembra 2019.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies