Vyšetrovanie sexuálneho zneužívania detí odhalilo vážne pochybenia australských inštitúcií

NETKY.SK • 15 December 2017, 12:21 • 2 min
Vyšetrovanie sexuálneho zneužívania detí odhalilo vážne pochybenia australských inštitúcií

CANBERRA - Záverečná správa z päť rokov trvajúceho vyšetrovania sexuálneho zneužívania v Austrálii odhalila "závažné pochybenia" inštitúcií v ochrane detí pred násilím.

slovakia

left justify in out

Kráľovská komisia, ktorá je najvyššou národnou inštitúciou zaoberajúca sa sexuálnym násilím páchaným na deťoch, si vypočula vyše 8000 svedectiev od obetí zneužívania, prezrela 1300 písomných správ a uskutočnila 57 verejných vypočúvaní. Obvinenia sa týkali viac ako 4000 inštitúcií, najčastejšie škôl, cirkví a športových klubov.

Kráľovská komisia odovzdala od roku 2013 orgánom činným v trestnom konaní viac ako 2500 obvinení. V záverečnej správe pridala k už zverejneným 220 navrhovaným odporúčaniam ďalších 189. Žiada v nich napríklad zaviesť preventívne vzdelávanie detí na školách a predškolských zariadeniach, vytvoriť úrad pre bezpečnosť detí, na ktorý má dohliadať vládny minister, zrušiť povinný celibát v katolíckej cirkvi, či uzákoniť povinnosť oznámiť zneužívanie pre zamestnancov škôl a škôlok, psychológov a kňazov, ktorí sa o ňom dozvedia počas spovede. Návrhmi sa teraz budú zaoberať poslanci.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies