Vyšetrovanie Sarkozyho pre podozrenia z korupcie pozastavili

NETKY.SK • 24 September 2014, 17:51 • 2 min
Vyšetrovanie Sarkozyho pre podozrenia z korupcie pozastavili

PARÍŽ - Francúzska justícia pozastavila dnes vyšetrovanie podozrení z korupcie v prípade niekdajšieho prezidenta krajiny Nicolasa Sarkozyho.

slovakia

left justify in out

Odvolací súd v Paríži nariadil, aby sa vyšetrovanie pozastavilo až do objasnenia námietok konzervatívneho politika, pre ktorého je to prvý úspech v spore.
     

Sarkozy iba minulý týždeň oznámil, že sa mieni uchádzať o opätovné zvolenie za predsedu v súčasnosti opozičnej strany Únia za ľudové hnutie (UMP), pričom netajil, že jeho veľkým cieľom sú prezidentské voľby v roku 2017.
     

Informácie priniesli francúzske médiá.
     

Francúzskeho exprezidenta podozrievajú, že prisľúbil podporu istému špičkovému advokátovi usilujúcemu o pracovnú príležitosť v Monackom kniežatstve, pričom protislužbou mohlo byť poskytnutie poznatkov vyšetrovateľov.
     

Samotný Sarkozy, ktorého vyšetrovanie sa opiera o právne kontroverzné odpočúvanie, však označil v júli spomínané obvinenia za groteskné a obvinil súčasnú socialistickú vládu z politického zneužívania justície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies