Vyšetrovanie ruských športovcov ohľadom dopingu nemá konca

NETKY.SK • 17 Jún 2019, 15:40 • 2 min
Vyšetrovanie ruských športovcov ohľadom dopingu nemá konca

MOSKVA - Počas dnešného dňa zástupcovia Ruskej antidopingovej agentúry (RUSADA) uviedli, že okruh ruských športovcov ktorí sa dopustili možného dopingového prehrešku sa rozšíril o 33 reprezentantov.

slovakia

left justify in out

Všetci by mali patriť pod športovú akadémiu v ruskej republike Čuvašsko s hlavným mestom Čeboksary. Dovedna ide až o devätnástich atlétov, dvaja z nich sú telesne znevýhodnení športovci. Zastúpenie v palete športov majú aj cyklistika, box či gymnastika. Všetci športovci mali v súvislosti so zlepšením výkonov podstúpiť zakázaný typ liečby. RUSADA tiež nahlásila istú športovú lekárku príslušným úradom, tie však rozhodli, že neporušila ruské zákony, pretože ju "nikto neinformoval o tom, že táto forma liečby je zakázaná".

 

img


Ruský šport sa už dlhší čas zmieta v dopingovej kríze. Dôvodom je odhalený štátom riadený doping. Ruskí atléti, ktorí splnili všetky predpisy Medzinárodnej asociácia atletických federácií (IAAF), na medzinárodných podujatiach stále štartujú pod neutrálnou vlajkou. Na minuloročných ZOH v kórejskom Pjongčangu všetci Rusi štartovali pod olympijskou vlajkou ako "Olympijskí športovci z Ruska".

 

img


Nedávno jediná ruská držiteľka atletického svetového rekordu, výškarka Marija Lasickeneová, prezentovala názor, že "je za výmenu vrcholných predstaviteľov a trénerov v ruskej atletike." Práve tieto osoby stoja podľa 26-ročnej štvornásobnej majsterky sveta za tým, že antidopingové reformy sa v Rusku darí zavádzať len veľmi pomaly.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies