Vyšetrovanie po havárii Jána Slotu sa posunulo dopredu

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 11:24 • 2 min
Vyšetrovanie po havárii Jána Slotu sa posunulo dopredu

BRATISLAVA - Prípad autonehody, ktorú zapríčinil bývalý šéf národniarov Ján Slota sa posunul o krok vpred. Prokurátor sa rozhodol Slotu znovu vypočuť, po tom čo si preštudoval jeho spis.

slovakia

left justify in out

Prípravné konanie na Okresnej prokuratúre malo byť skončené do konca marca. Lehota sa však predlžuje o ďalšie dva týždne. „Po preskúmaní spisu, ktorý predložil prokurátorovi policajt, sa prokurátor rozhodol, že ešte musí obvineného Ing. Jána Slotu vypočuť a preštudovať si spis spolu s ním,“ informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisárik. Prokurátor sa tak rozhodne či bude Ján Slota (62) obžalovaný z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a postaví sa pred sudcu, alebo prijme dohodu o vine a treste.

 

Ján Slota v podvečer 18. januára na svojom Porsche Cayenne v katastri Porúbky narazil do pred ním idúceho Audi A6, za volantom ktorého sedel 56-ročný muž. Audi po zrážke narazilo do Suzuki SX4, ktorého šoféroval 39-ročný vodič. Ján Slota sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Následne ho hospitalizovali s podozrením na infarkt v žilinskej nemocnici.

 

Slota čelí aj vyšetrovaniu v súvislosti s podaním trestného oznámenia pre údajné sexuálne zneužitie, ktoré bolo na neho podané ešte v novembri minulého roka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona