Vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k útokom na stovky žien v Kolíne nad Rýnom pokračuje

NETKY.SK • 14 Január 2016, 18:19 • 2 min
Vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k útokom na stovky žien v Kolíne nad Rýnom pokračuje

KOLÍN NAD RÝNOM - Prokuratúra v Kolíne nad Rýnom vypísala odmenu 10.000 eur za informácie, ktorú povedú k zadržaniu páchateľov útokov na ženy, ku ktorým došlo pred miestnou Hlavnou železničnou stanicou v priebehu silvestrovskej noci.

slovakia

left justify in out

Informáciu prinieslo dnes internetové vydanie denníka Kölner Stadt-Anzeiger.

 

Podľa správy zadržala polícia v stredu v ubytovni pre utečencov vo Wachtbergu neďaleko Bonnu 21-ročného mladíka marockého pôvodu, ktorý sa mal podieľať na násilnostiach voči ženám v Kolíne nad Rýnom.

 

U muža našli viacero mobilných telefónov, jeden z nich odcudzili práve počas silvestrovskej noci na Hlavnej železničnej stanici v Kolíne nad Rýnom. Muža mali ešte dnes predviesť pred vyšetrujúceho sudcu.

 

Počet trestných oznámení v súvislosti s útokmi spred 14 dní sa pritom neustále zvyšuje. Momentálne ich registrujú 652, vo viac ako polovici z nich (331) ide o sexuálne delikty, informoval dnes vrchný prokurátor Ulrich Brenner.

 

Počet poškodených je však ešte vyšší (739), pretože niektoré z obetí podali spoločné trestné oznámenie.

 

Kriminalisti poznajú menovite už 13 obvinených, piati z nich sú vo vyšetrovacej väzbe.

 

Krajinský snem (parlament) spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko sa dnes zaoberal udalosťami z Kolína nad Rýnom na mimoriadnom zasadaní, na ktorom vystúpila krajinská premiérka Hannelore Kraftová. Poslancov informovala o aktuálnom stave vyšetrovania a súčasne im prisľúbila úplné vyšetrenie kauzy.

 

Kraftová súčasne využila príležitosť na prezentáciu viacerých opatrení v záujme pomoci poškodeným a posilnenia policajných zložiek o 500 mužov.

Predsedníčka krajinskej vlády "podržala" svojho ministra vnútra Ralfa Jägera, ktorého odstúpenie požadovala tamojšia opozícia v súvislosti so zlyhaním polície v čase útokov. Samotný minister sa poškodeným ospravedlnil, avšak osobné dôsledky z prípadu nemieni vyvodiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies